sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Pörtö Linella Norrkullalandetiin

Olin vajaa pari viikkoa sitten ystäväni Satun luona Sipoossa, ja päätimme harrastaa hieman lähiseutumatkailua. Kohteeksi valikoitui Norrkullalandet, saari, jonne liikennöi Pörtö Line Kalkkirannasta lähtien.  Ajattelin, että olemme varmasti melkein ainoat menijät yhdeksän maissa aamulla pilvisellä säällä, mutta emme mahtuneetkaan siihen yhteysalukseen, jolla oli tarkoitus mennä. Mahduimme onneksi toiseen. Ilmeisesti aika moni jatkoi katsomaan majakkaa pidemmän (ja kalliimman) matkan päähän. Meidän lippumme maksoivat viisi euroa per henkilö per suunta.
Mutta mitäpä saarelta löytyi? Se selviää kuvien muodossa nyt, ja niitähän tuli taas otettua ja laitettua tänne liikaa. Painahan postauksen lopussa olevaa tähteä, jos jaksoit selata kaikki läpi! Jos tähtiä ilmestyy nolla, tiedän sitten ensi kerralla "vähän" rajoittaa näiden otosten kanssa... ehkä. ;)Tiesimme etukäteen, että saarelta löytyy kahvila, joten emme ottaneet eväitä mukaan. Ehkä olisi pitänyt, valikoima oli nimittäin melko suppea, mutta saimme kuitenkin jotain syödäksemmekin.

Ruokatauon jälkeen aikaa oli vielä sen verran, että päätimme nopeasti käydä myös näkötornilla. Sinne meidät johdatteli ihana vihreä metsä.

Ja sieltä se noutaja saapuu, majakkaretkeläiset mukanaan. Toisin kuin aluksi, tällä kertaa mahduimme kyytiin.

Tuonne saarelle voisi jonain kauniina päivänä tehdä vähän pidempikestoisemman retken omine eväineen ja olla vaan. Metsässä kävely ja kallioilla istuskelu meren ympäröimänä, mitä muuta sitä tarvitsisikaan! Ihana paikka.

(Ps. Emme itse nähneet saarella käärmeitä, mutta joku oli nähnyt kyyn. Kannattaa siis vähän katsoa jalkoihinsakin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti