sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Tee kotona jotain kivaa joka päivä

Tällaisina poikkeuksellisina aikoina on mielestäni tärkeää säilyttää hauskuus arjessa. Helposti sitä vaan jumahtaa lukemaan uutisia, jotka saavat olon entistä stressaantuneemmaksi ja lamaantuneemmaksi. Ja kaikkihan me tiedämme, että stressi jos mikä vähentää vastustuskykyä. Yritän nyt itsekin tästä lähtien rajoittaa uutisten tarkistamisen noin 1-2 kertaan päivässä (välttäen klikkiotsikoita), käydä vähemmän somessa ja keskittyä sen sijaan kaikkeen mukavaan, jotta arjessa säilyisi tietynlainen tavallisuus ja rauha. 

Tällaiselle introvertille kotona oleskelu ei sinänsä ole mikään ongelma, kunhan saa käydä metsässä tai muuten kävelyllä (huolehtikaa nyt hyvät ihmiset siitä, että tämä vapaus säilyy!!) ja ostamassa ruokaa, jottei nyt ihan mökkihöperöidy kerrostalokaksioonsa. Minullekin siunaantui ensi viikolle paljon vapaa-aikaa ja mietin, mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä. Pyykkivuoren taltutus on yksi asia, mutta sen lisäksi voisi ehkä puuhailla jotain muutakin.

Luovat jutut ovat sellaisia, joiden tekeminen menee itselläni vähän kausittain. Aina ei todellakaan jaksa töiden jälkeen alkaa väkertämään mitään, vaikka se hyvää tekisikin. Nyt onkin hyvää aikaa kokeilla jotain uutta, tai kaivaa esille kaapin kätköihin jääneet välineet. Töiden kautta olen innostunut neulahuovutuksesta (aiemmin en tiennyt sellaista olevankaan), ja saatuani töitä varten aikaan näin aloittelijaksi suhteellisen onnistuneen leijonan, päätin tänään ottaa esille omat vielä aika rajalliset villavarastoni. En tiennyt aloittaessani, mitä tekisin, ja lopputuloksena syntyi pieni kettuhahmo. Sen valmistuttua kävimme lähimetsässä kävelyllä ja otin samalla kuvat. Ajattelin, että tätä neulahuovutusta täytyy harjoitella lisää, jos lopputuloksen kuvaaminenkin on näin hauskaa.


Pitkästä aikaa otin esiin myös värikynät ja väristyskirjan, josta löysinkin yhden kesken jääneen sivun. Tein sen loppuun. Täytyy ensi viikolla väritellä lisää..!

Huovuttaminen ja värittäminen ovat molemmat sellaisia toimintoja, joissa pääseen hyvin flow-tilaan. Aika kuluu aivan huomaamatta ja työhön täytyy keskittyä, ettei pistä sormeensa tai väritä ihan minne sattuu. Lopputuloksella ei niinkään ole väliä vaan itse prosessilla, joka rauhoittaa. Samaan kategoriaan menee esimerkiksi sokerimaalaus, jota suosittelen kokeilemaan. Liuota yhteen osaan vettä kaksi osaa sokeria hellalla ja anna jäähtyä. Laita purkkiin, ota sivellin esiin ja kostuta paperi sokerivesiliuoksella. Ota sitten esiin vesivärit, ja maalaa siveltimellä väripisaroita paperille. Sen jälkeen voikin sitten vain ihmetellä, miten värit alkavat elää omaa elämäänsä! Muista kuitenkin, että kun sokerivesi alkaa paperilla kuivua, värit eivät enää leviä. Työ saa kuivua aika pitkäänkin.
Kaikkia tällaiset käsityö- ja taidehommat eivät tietenkään kiinnosta, eikä aina ole saatavilla tarvittavia välineitäkään. Tärkeää onkin tehdä juuri sellaisia asioita, joista itse pitää ja joihin on mahdollisuus! Kaikki varmasti keksivät tekemistä myös kotona, jos käyttää mielikuvitustaan. Taiteilun lisäksi ajattelin ainakin lukea kirjoja ja lehtiä, kirjoittaa blogia ja käsitellä kuvia, ja nauraa lisää Frendejä katsoessa. En ole koskaan nähnyt kyseistä sarjaa ennen, koska jostain ihmeellisestä syystä olin ollut vähän ennakkoluuloinen. Mutta sehän onkin tosi hauska! Juuri sellainen kevyt hyvän mielen sarja, jota nyt kaipaankin.

3 kommenttia:

 1. Ihana pieni kettu!
  Kuvasi ovat aina yhtä upeita Anna!
  Mukavaa viikonloppua! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kiva nähdä, että siäkin oot vielä "linjoilla"! :) Samoin, mukavaa viikonloppua! 😊

   Poista
 2. As I said, I admit that vital mistakes were made in my 3D-printing misadventure. Ray and I should have accomplished a greater job reading instructions, should have most likely figured out the filament problem earlier -- and certainly should have thought extra in regards to the dimension downside. The cover looked OK, but the part for the cellphone was clearly not going to work outcome of|as a end result of} the thing was too larger for the platform. And so after three days and six makes an attempt and doubtless close to 24 hours of time on the 3D printer, we accepted defeat. We did everything we may to detangle the filament spool, but want of|wanting} hand-feeding the machine the plastic, it Portable Fans wasn't going to work. Because we did not find out in regards to the file format problem till later, we have been caught connecting a laptop computer to the printer to print from that.

  VastaaPoista