sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Ihmeitä nyt – Gabrielle Bernstein


Ihmeitä nyt – 108 pikakonstia sisäiseen rauhaan oli hyvin miellyttävä lukukokemus. Sen kirjoittaja Gabrielle Bernstein on yhdysvaltalainen kirjailija, puhuja, kundaliinijooga- ja meditaatio-opettaja. Kirja on kirjoitettu melko amerikkalaiseen tyyliin, mutta jos ei takerru siihen, monet sen vinkeistä ovat hyvinkin käyttökelpoisia. Pidän myös kirjan kantavasta ajatuksesta, että maailma tarvitsee lisää positiivisuutta ja "valonlähettiläitä", jotka säteilevät rakkautta ympärilleen. Kun ihmisten hyvä olo lisääntyy, pahuus vähenee ihan itsestään. Ajattelin jakaa kirjasta muutaman suosikkivinkkini ja ajatuksiani niistä:
#8 Positiivisissa soittolistoissa on voimaa
Vaikka en kuuntelekaan musiikkia välillä pitkiin aikoihin, tunnistan sen mieltä kohottavan tai rauhoittavan vaikutuksen. Huomaan kuuntelevani musiikkia enemmän etenkin haastavampina aikoina, ja tällaiseen tilanteeseen teinkin kerran soittolistan, jonka kuuntelu todellakin auttoi. Koen, että minulla menee nyt elämässäni aika hyvin, ja olisikin kiva tehdä myös tähän elämäntilanteeseen sopiva soittolista! Onko teillä ehdotuksia hyvänmielen kappaleista? Jumitun aina samoihin kappaleisiin, ja olisi kiva löytää joitakin uusia. 
#19 Ole lapsen kaltainen
Aikuisuus on täynnä suoritettavia tehtäviä ja velvollisuuksia. Joskus olisi hyvä ottaa mallia lasten uteliaisuudesta ja läsnäolosta. Ja mielikuvituksesta! Ihmetellä vaikka hyönteisiä ja yli lentäviä lintuja, rakentaa majoja ja kokeilla uusia asioita.
#37 Jaa valosi maailman kanssa
Meissä suomalaisissa on melkein kuin sisäänkirjoitettuna vaatimattomuus ja kynttilän pitäminen vakan alla. Omaa taitoa ja osaamista jopa piilotellaan, jottei vaikuttaisi liian ylpeältä. Kirjassa sanotaan, että "jos et tuo esiin omaa suurenmoisuuttasi siitä pelosta, että se saattaa karkottaa ihmisiä, unohdat kuinka kirkkaasti voit loistaa". Sisäänpäin katsominen, aitous ja ajan antaminen rakastamilleen asioille auttavat kirjan mukaan tässä asiassa, ja niiden lisäksi omien lahjojen jakaminen muiden kanssa. 
#39 Saavu paikalle
Tämä oli yksi lempiluvuistani kirjassa, niinkin yksinkertainen asia kuin paikalle saapuminen. Monesti vetoamme siihen, ettei ole aikaa, ja Bernstein vastaa tuohon toteamukseen, että onko meillä aikaa voida huonosti? Yksi hänen kundaliiniopettajistaan oli sanonut, että 90 prosenttia harjoituksesta on jo siinä, kun saapuu paikalle. Se auttaa pääsemään eteenpäin ja luomaan uusia tapoja. 
#67 "Puhu siitä, mitä rakastat, älä siitä, mitä vihaat"
Törmäsin tähän ajatukseen joitakin vuosia sitten, ja kun tarkemmin miettii, tällä on erityisen suuri merkitys siihen, millaista energiaa ihminen välittää eteenpäin. Kaikki me olemme energiaa, ja uskon siihen, että hyvä vetää puoleensa hyvää. Tähän minulla ei ole oikeastaan muuta lisättävää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti