maanantai 2. huhtikuuta 2018

Lumoava nainen – Tunne villi voimasi

Meri Mortin Lumoava nainen – Tunne villi voimasi on kirja, jonka varasin kirjastosta pelkän kannen ja nimen perusteella. Eikä tarvinnut pettyä, sillä kirja on kaunis niin ulkoasultaan kuin sisällöltään. Kirja kannustaa tutustumaan omaan itseensä, naiseuteensa ja syklisyyteensä. Myös kuu ja sen kierto ovat erittäin tärkeässä roolissa, sillä kuu edustaa aurinko- ja päiväkeskeisessä yhteiskunnassamme luovaa feminiiniä energiaa, joka on melkein tyystin unohdettu. Meneekö jo hörhöilyn puolelle? Kenties, mutta Mortin mukaan (Voi Hyvin 3/2018) "hörhöys on sitä, että ollaan asioiden ytimessä. Elämässä on maagisuutta ja mystiikkaa. Löydetään syvää onnellisuutta muusta kuin vaikkapa materiasta tai rahasta. Ollaan yhteydessä toisiimme ja maailmaan". Ihminen on siis ymmärtänyt elämästä jotain oleellista. Jos hörhöys määritellään noin, olen sitä ihan mielelläni!


Kirjan luettuani ajattelen sen olevan eräänlainen (villi)naiseuden ylistys, ja sanoman voisi tiivistää näin: on ihanaa olla nainen! Itse en ole aina ajatellut niin. Muistan monien vuosien takaa erään kerran, kun minulle suututtiin siitä, etten (joka kuukausi toistuvien) vatsakipujen vuoksi halunnut lähteä harrastamaan liikuntaa. En vain olisi kyennyt. Silloin itkin, että kunpa olisin syntynyt pojaksi. No, en oikeasti tarkoittanut sitä, mutta ajattelin, että elämä olisi siten helpompaa. Tämä palautui mieleen, kun kirjassa mainittiin siitä, että kuukautisten aikana olisi suotavaakin vähän hidastaa, jos se on mahdollista. Sittemmin olen antanut oman herkkyyteni tulla esiin ja löytänyt samalla aidon ilon ja onnen siitä, että saan olla nainen. Ihan omanlainen sellainen. Mortkin kirjoittaa, että villeyttä on niin ujossa kuin äänekkäässä, nuoressa kuin vanhassa. Ei ole olemassa yhtä naiseuden muottia, johon ahtautua. Tärkeää on kuitenkin tutustua omiin valo- ja varjopuoliin, ja löytää keinoja omassa voimassa pysymiseen ja luontoyhteyden vaalimiseen – ja tämän todellakin allekirjoitan! 
Kirjasta löytyy useita harjoituksia ja vinkkejä niin joogaharjoituksiin kuin oman voimaeläimen löytämiseen ja naisten piirin perustamiseen. Jos hörhöys ja oman naiseuden vaaliminen aiheuttavat sinussa positiivisia värähtelyitä, suosittelen tätä kirjaa lämmöllä. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti