maanantai 22. huhtikuuta 2019

International Mother Earth Day

Tänään vietetään kansainvälistä Äiti Maan päivää. Täytyy myöntää, etten tiennyt sellaista olevankaan, ennen kuin avasin kalenterini ja siellä luki Maan päivä. Ei varmasti tiennyt moni muukaan, sillä googlailujeni perusteella Suomessa päivää ei ilmeisesti juurikaan vietetä. (Korjatkaa, jos olen väärässä.) Päivän tarkoituksena on muistuttaa siitä, että tämä avaruudessa pyörivä planeetta, jota Maaksikin kutsutaan, on kotimme, ja meidän tulisi kohdella sitä arvoisellaan tavalla. Jotta tasapaino säilyy, meidän on elettävä harmoniassa luonnon kanssa. Tämä on välttämätöntä, jos haluamme vielä seuraavienkin sukupolvien nauttivan olostaan täällä.
"The Earth and its ecosystems are our home. In order to achieve a just balance among the economic, social, and environmental needs of present and future generations, it is necessary to promote harmony with nature and the Earth."


Erään nimeltämainitsemattoman katedraalin tulipalon jälkeen sosiaalisessa mediassa on kyselty, miksi rahaa ja lahjoituksia yhtäkkiä löytyy rakennuksen korjaamiseen, kun sitä ei tunnu löytyvän luonnon suojelemiseksi saati köyhimpien ihmisten hyväksi. Tämä vastakkainasettelu taitaa olla ikuinen kysymys, oli kyse sitten mistä tahansa. En oikein itse tiedä, mitä mieltä olisin asiasta. Olen pahoillani katedraalin puolesta ja mielestäni sen korjaaminen on tärkeää, mutta jos olisi valittava, laittaisin enimmät rahat mielummin puhtaan ja elinvoimaisen ympäristön ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Sillä uskon, että lopulta noilla asioilla on kauaskantoisempia merkityksiä kuin yhdellä tietyllä rakennuksella. 

Sanotaan, ettei asian tarvitse olla joko tai. Kulttuuriperintö on arvokasta, ja luonto ja ihmiset ovat arvokkaita, miksi pitäisi valita? Mielestäni ei tarvitsisikaan, jos varoja käytettäisiin tasapuolisesti ja reilusti, mutta edelleen vastaamatta jää kysymys: miksi rahaa ja tahtoa ei löydy näin suurissa määrin silloin, kun luonto sitä tarvitsisi?


Pidetäänhän huolta kodistamme, sillä se on ainut, joka meillä nyt on. Luonto selviää kyllä ilman meitä, mutta me emme ilman sitä. ♥


2 kommenttia:

  1. Kiitos taas ajateltavasta... ja kauniista kuvista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun luit ja hyvää viikonlopun alkua, onhan jo melkein perjantai! :)

    VastaaPoista