torstai 6. kesäkuuta 2019

Alla omenapuun ja muutama sana vaatteista

"Voodoomuijamekko", niin kuin Pete tätä vaatekappaletta kutsui, tuli vastaan Maailma kylässä –tapahtumassa pari viikkoa sitten. Yhdellä tutulla on tällainen mekko, ja olin ihaillut sitä jo useamman vuoden, joten päädyin sen ostamaan. Ja sanoipa yksi tuntematon nainen samalla kojulla ollessamme, että se sopisi minulle hyvin. Kerrankin vaate, jonka kanssa tuo tiikerinsilmäkaulakoru sopii! En ole nimittäin osannut käyttää sitä oikein minkään kanssa, vaikka korusta paljon pidänkin.

Joskus oli aika, jolloin en suunnilleen voinut sietää vaatteissa mitään kuoseja. Nykyään vaatekaappini on niin kirjava, etten olisi sitä joitakin vuosia sitten mitenkään uskonut. Voodoomuijamekon lisäksi sieltä löytyy kuulemma gypsyhame, mummonverhopaita ja hippihousuja, noin muutamia mainitakseni. Ehkä se vaan on niin, että niin sanotut klassiset vaatteet eivät ole juttuni. En taida omistaa tällä hetkellä edes yhtään kauluspaitaa. Kauniskuosiset ja värikkäät vaatteet spark joy eli tuottavat minulle iloa, niin kuin Marie Kondo asian ilmaisisi.

Minulla on hyvin vähän varsinaisia juhlavaatteita, vaan käytän aikalailla samoja vaatteita niin arkena kuin juhlissa. Juhlia on lopulta niin vähän, että ihan turhaa olisi säästää kivoimpia mekkoja vain niitä varten. Töissä käytännöllisyys menee toki tyylin edelle, ja sinne laitankin useimmiten housut.

Olen miettinyt tätä tavaroiden panttaamista juhlatilaisuuksia varten muutenkin. Toki esimerkiksi astiat tuntuvat erityisiltä, kun ne ottaa esiin vain juhlia varten, mutta jos niitä käyttää ehkä kerran vuodessa, onko siinäkään hirveästi järkeä. Ottamalla kauneimmat astiat säännölliseen käyttöön, arkikin voi olla juhlaa myös sitä kautta.

Mitä mieltä sinä olet?


2 kommenttia:

  1. Nää kuvat on jotain niin kaunista <3! voin jotenkin niin samaistua tähän sun koko tekstiin :D mulla on ennen vaatekaappi täynnä lähinnä vaan mustaa ja muita tylsiä värejä ja nykyään mulla on eri kuoseja ja värejä niin paljon että joku heikkohermoisempi voisi saada niistä migreenikohtauksen :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, Sofia, ihanasta kommentista! Se on jännä, miten ajatukset joistakin asioista voivat muuttua niin paljon. Blogisi vaikutti muuten tosi kivalta, täytyy käydä tutustumassa enemmänkin! :)

      Poista