lauantai 18. tammikuuta 2020

Ihmiset ympärilläni
Mietin tässä vaan, että kuinka tärkeää on se, millaisten ihmisten kanssa päivänsä suurimmaksi osaksi viettää. Vaikka näin introverttinä  elämä erakkomökissä metsän keskellä aina välillä houkuttelisikin, kyllä sitä vaan ihminen saa energiaa myös toisista ihmisistä. Keskusteluista, naurusta, halauksista. 

Eilen vietettiin työpaikkani pikkujouluja. Puhuimme muun muassa siitä, miten ei ole itsestäänselvyys, että työyhteisö toimii, ja että siinä on helppo olla. Sillä on ihan älyttömän suuri merkitys, että jokainen saa olla oma itsensä, ja kaikilla on tilaa kasvaa. Autetaan ja kannustetaan. Toki on eriäviä näkemyksiä, huonoja päiviä ja muuta sellaista, mutta noin niinkuin pääasiassa. Kuten eräs työkaverini sanoikin, ei ole tainnut olla sellaista päivää, jolloin ei jossain vaiheessa olisi töissä naurettu ja vitsailtu..! Huumori, jos mikä, auttaa jaksamaan hetkittäin hyvinkin hektistä ja haastavaa työtä. Ja se jo mainittu, ihana työyhteisö. Haikealta tuntuu, että tästä yhteisöstä on tulevaisuudessa jossain kohtaa luovuttava. Mutta ei ajatella sitä nyt, sillä sen aika ei ole ihan vielä. 

Ajattelen, että ihmiset ja erilaiset tilanteet tulevat elämäämme syystä. Osa vain hetkeksi, ja osa pidemmäksi aikaa. Ja näen selvästi, mikä merkitys näillä mainituilla ihmisillä on ollut elämääni. 

Kiitos. ♥

6 kommenttia:

 1. "Puhuimme muun muassa siitä, miten ei ole itsestäänselvyys, että työyhteisö toimii, ja että siinä on helppo olla. Sillä on ihan älyttömän suuri merkitys, että jokainen saa olla oma itsensä, ja kaikilla on tilaa kasvaa."

  Tämä on niin totta! Olisi kamalaa lähteä joka päivä paikkaan, jossa ei viihdy ja jossa ei tulisi ollenkaan toimeen työtovereiden kanssa. Sama tosin on tärkeää myös muissa elämän ryhmittymissä, niin kavereiden kuin perheenkin kesken - jokaisen on saatava olla oma itsensä ja silti toisten hyväksymä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olet ehdottoman oikeassa! Aina ei tosin pysty valitsemaan, mutta silloin täytyy vain miettiä, antaako muiden vaikuttaa itseensä. Olen huomannut, että kavereista/ystävistä ne muutamat ovat jääneet, joiden kanssa tuntuu turvalliselta olla oma erikoinen itsensä. :) Loppujen kanssa on elämä kuljettanut eti suuntiin.

   Poista
 2. Kuulin jostain että olemme samanlaisia kuin ne viisi ihmistä keiden kanssa vietämme eniten aikaa, ja se jotenkin kolahti :D Siksi oon nykyään ollut harkitsevampi keiden kanssa vietän aikaa, tuleeko heidän seurastaan hyvä mieli vai ei. Ja uskon myös tuohon että erilaiset ihmiset ja tilanteet tulevat elämäämme syystä. Joko niistä oppii jotain ja kehittyy ihmisenä tai sitten niistä saa jotain hyvää elämään.
  Ps. todella kauniita kuvia tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on varmasti perää, sillä ihminen alkaa helposti käyttäytymään vähän samalla tavalla kyin ihmiset, joiden kanssa viettää aikaa. Harkitsevuutta siis kannattaa käyttääkin. Vaikkakin kaikilla meillä on huonot päivämme ja aikamme, emmekä välttämättä ole parasta seuraa, ja silloin tietysti toivoo, etteivät ne tärkeimmät ihmiset jätä. Eri asia sitten, jos ihan perusluonne on negatiivinen tai muuten todella kuormittava.

   Kiitos taas kommentistasi! :)

   Poista
 3. Olen niin samaa mieltä, että ympärillämme olevilla ihmisillä on iso merkitys hyvinvoinnillemme ❤

  Ja tuo, mitä kirjoitit työyhteisöstä. Niiiin tärkeää! Itsekin menen mielelläni töihin sekä mielekkäiden työtehtävien että niiden mukavien työkavereiden takia ��

  https://hennahelena.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että siulla on hyvä työporukka! Töissä kuitenkin tulee vietettyä päivästä pitkä tovi, niin viihtyvyys on siksikin tärkeää. :)

   Poista