lauantai 28. tammikuuta 2017

Runebergin tortut

helpot runebergin tortut
Runebergin päivää vietetään vasta viikon päästä sunnuntaina, mutta minun teki mieli ottaa pieni varaslähtö ja tehdä torttuja jo tänään. Onhan kyseessä kuitenkin yksi suosikkileivonnaisistani. Olen jo useamman vuoden tehnyt näitä torttuja samalla ohjeella, ja ajattelin nyt täälläkin sen vielä julkaista. En koskaan muista kirjoittaa sitä ylös (tai sitten en muista, minne olen sen kirjoittanut), ja joudunkin aina googlaamaan ohjeen vanhasta blogistani. Ehkä jatkossa löydän sen taas vähän helpommin täältä.

En ole karvasmantelin ystävä, joten en käytä sitä ollenkaan. Kostutukseen käytän appelsiinista puristettua mehua, sillä en ole myöskään punssin tai rommin ystävä. Muotokaan ei vastaa sitä perinteistä, koska korkeita muotteja minulla ei ole. Matalat tortut ovat sitä paitsi parempia, kun hilloa on suhteessa enemmän! ;)

Runebergin tortut 12 kpl:
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl murskattuja joulupipareita (tai korppujauhoa)
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
ceyloninkanelia, kardemummaa, neilikkaa ja vaniljaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa mukaan muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista uunissa 200°C noin 10 minuuttia. Kostuta tortut esimerkiksi appelsiinin mehulla. Koristele tortut lopuksi vadelmahillolla sekä tomusokerista ja vedestä tehdyllä kuorrutteella.

Täytyy varmaankin tehdä näitä vielä ensi viikolla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti