keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Arvosta itseäsi, niin muutkin tekevät niin

En tiedä onko kyse pitenevistä päivistä vai mistä, mutta minulla on sellainen tunne, että tästä kuusta on tulossa aika mainio. Myös helmikuulle nostamani kortti yhdestä pakasta "povasi" uusia mahdollisuuksia ja hyviä ideoita. Jo nyt viikon aikana on ollut monia kivoja asioita, ja monta ihanaa juttua on vielä tulossa! Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää bloggaajakolleegaani Kirsiä, joka kirjoitti blogistani näin kauniisti: 
"Rakastan Niittykukkia -blogin ajatusmaailmaa. Tästä blogista saa vinkkejä kirjallisuuteen ja itsensä etsimiseen ja löytämiseen. Niittykukkia blogia kirjoittaa nainen, jolla on halu kasvaa ja kehittyä ihmisenä toivomaansa suuntaan, ja hän on lähtenyt sitä toteuttamaan. Muutos on mahdollista, jos oikeasti sitä haluaa. Tästä blogista saat vinkkejä vaikka oman aarrekartan tekemiseen. Lisäksi luontokuvat, joita Niittykukkia blogissa näkee, on jotain lumoavaa! Tämän blogin parissa mieli rauhoittuu."
Blogini lukijakunta on vielä pieni, mutta jos voin näillä kuvillani ja teksteilläni välittää edes yhdelle henkilölle jotain, koen olevani onnistunut. Kiitos siitä, että luet!
Olen myös jo ehtinyt saada hyvää palautetta töissä, sekä ensimmäisen ystävänpäivätervehdyksen kirjeystävältäni, joka sisälsi mainintoja hyvistä "ominaisuuksistani". Olipa ihana lukea ystäväni ajatuksia siitä, millaisena hän minut näkee, vaikkemme ole koskaan tavanneet. Koin myös tunnistavani itseni noista kuvauksista, mitä vielä muutama vuosi sitten tuskin olisin voinut sanoa. Etenkin kohta "kaunis" olisi aiheuttanut enemmän ja vähemmän kulmien nostelua ja silmien pyörittelyä. Nykyään ajattelen, että kaikki ovat kauniita omalla tavallaan. 
Muutenkin olen huomannut, että mitä enemmän uskon ja luotan itseeni, ja etenkin arvostan itseäni, sitä enemmän saan hyvää palautetta myös muilta. En enää määrittele omaa arvoani sen perusteella, mitä mieltä muut minusta ovat, mutta valehtelisin jos väittäisin, etteivätkö kauniit sanat tuntuisi hyviltä. Niistä saa aina inspiraatiota ja lisäpontta omaan tekemiseen, ja ne auttavat heikkoina hetkinä, joita väistämättä tulee. Tämän bloginkin kanssa olen useamman kerran miettinyt, että mitä annettavaa minulla vielä näin viiden ja puolen vuoden jälkeen on, mutta ehkä tämäkin taival on, kuka tietää, tavallaan vasta ihan alkutekijöissään. Jos olenkin vasta pääsemässä vauhtiin..?!
Mielestäni yhtä tärkeää kuin kehujen vastaanottaminen ja niistä kiittäminen on se, että laittaa hyvän myös kiertoon! Siksi koitankin muistaa kehua ja antaa positiivista palautetta aina, kun aihetta on. Siitä se pyörä pyörähtää liikkeelle, ja tuo hymyjä monien päivään. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti