tiistai 6. helmikuuta 2018

Ihanat eteeriset öljyt

Olen viime aikoina ihastunut yhä enemmän aitoihin eteerisiin öljyihin. Käytän niitä tuoksudiffuusorissa ja -kivellä, sekä pyykinpesuaineen joukossa. Joskus tipautan tipan laventelia myös shampoon joukkoon. Tuoksulyhdyssäkin olen niitä käyttänyt, mutta hankittuani itselleni joululahjaksi tuon diffuusorin, lyhty on jäänyt vähemmälle käytölle. Kynttilän polttamisesta kun tulee ilmaan myös kaikenlaisia pienhiukkasia, joita en aina halua täällä leijailevan.
Tuoksut tuovat monesti muistot vahvasti mieleen. Eukalyptuksen tuoksusta olen pitänyt lapsesta asti, ja silloin aina kipeänä ollessa pitikin saada kaupasta niitä "papukaijakarkkeja", joita sitten liottelin kuumaan veteen. Tekikö kukaan muu niin? Tästä tulikin mieleen, että pitäisi ostaa taas pitkästä aikaa eukalyptushunajaa!
Ihanien tuoksujen lisäksi eteerisillä öljyillä on myös aromaterapeuttisia ominaisuuksia. Ne voivat muun muassa virkistää tai rauhoittaa, ja tuoksut vaikuttavat myös moniin vaivoihin joko hengityksen tai ihon kautta. Minulla on lainassa pari aihetta käsittelevää kirjaa, ja niiden selailu ja lueskelu on ollut erittäin mielenkiintoista.
Kun siirryin käyttämään pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, synteettinen kosmetiikka alkoi melko pian tuoksua aika luotaantyöntävältä. Tämän huomaan erityisesti, jos satun kävelemään synteettisen hajuvesipilven läpi. Myös päätä alkaa särkeä ja tulee huono olo, jos joku on vähän liioitellut hajusteidensa kanssa (joilla ei muuten ole edes hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia). Luonnonkosmetiikan tuoksujen kanssa ongelmaa ei yleensä ole, mutta toki liikaa on liikaa niissäkin. Yhtä ostamaani käsirasvaa en pystynyt käyttämään, kun haju oli niin voimakas, mutta onneksi tuollaiset tapaukset ovat harvassa. 
Hajuvesistä puheenollen, haluaisin kokeilla valmistaa esimerkiksi oman voideparfyymin! Luulen, että kosmetiikkakokkailu voisi olla juttuni, jos vain saisin aikaiseksi kokeilla ja ottaa selvää käytännön asioista.
Mihin te käytätte eteerisiä öljyjä? Löytyykö suosikkituoksuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti