lauantai 18. elokuuta 2018

10 asiaa, joita et (ehkä) tiennyt minusta

Tämä postausaihe muistui mieleeni, kun Vilma P. äskettäin kirjoitti vastaavan jutun. Tykkään itse lukea tällaisia juttuja muiden blogeista, sillä mielestäni on aina kiinnostavaa kuulla ja oppia ihmisistä jotain uutta. Ajattelinkin kokeilla, keksisinkö itse kasaan kymmenen asiaa.1. Ilmoittauduin syksyksi kansalaisopiston venäjän kurssille. Olen pidempään halunnut alkaa opiskella jotain uutta kieltä, ja viime aikoina venäjä on alkanut kiinnostaa. Tällä hetkellä osaan sanoa kyllä, ei ja kiitos. Tavoitteeni syyskuussa alkavalle kurssille on oppia edes ne kyrilliset aakkoset...
2. Pidän todella paljon tervan tuoksusta, ja lapsena yksi suosikkikarkeistani olikin Tervaleijona-pastillit. Tänä kesänä piti tietenkin maistaa tervajäätelöä, kun huomasin sitä olevan ainakin jäätelökioskeissa saatavilla. Hyvää oli sekin.
3. Uusin tv-sarjaihastukseni on Viikingit. Nyt katsomme tosin vasta toista kautta. Katson televisio-ohjelmia todella vähän, joitakin sarjoja lukuunottamatta.


4. Olen ollut pienestä asti kiinnostunut horoskoopeista, ja jo ala-asteella(?) ompelin neulomiini lapasiin oinaan merkin. Tosin vasta lähiaikoina olen alkanut ottaa astrologiasta enemmän selvää ymmärrettyäni, että siihen kuuluu paljon muutakin kuin vain oma aurinkomerkki. Koen itseni melko epäoinasmaiseksi monellakin tapaa, mutta nouseva merkkini rapu ei sitten taas yhtään yllätä, sillä se tuntuu merkkinä tutulta. Laitetaan silti oinaan piikkiin se, että tuli on minulle mieluisa elementti; kynttilät, nuotiot, takkatuli, kokot, (puu)sauna... En myöskään juurikaan epäröinyt, kun sirkusaikoina sain mahdollisuuden kokeilla tulennielentää ja -puhallusta. 
5. Vilma P:n tavoin pelaan silloin tällöin huoltoasemilla tai kaupoissa pelikoneita. Laitan koneeseen maksimissaan euron, eli harvoin sieltä mitään tulee, mutta muutaman kerran vuodessa on hauska kokeilla. Tosin Kouvolassa en ole tainnut pelata näiden yhdeksän vuoden aikana kertaakaan, eli ei ole ihan arkijuttu tämä aktiviteetti. 
6. Lukion ensimmäinen syksy oli ehkä elämäni yksinäisintä aikaa. Samalle luokalle tullut "ystävä" löysikin heti parempia kavereita, enkä muuten tuntenut oikein ketään tai osannut tutustua uusiin ihmisiin. Myöhemmin löysin samalta luokalta pari ihanaa ystävää, jotka ovat elämässäni vieläkin.

7. Aion jossain vaiheessa ostaa kanteleen. Kyseisen instrumentin ääni viehättää minua kovasti. Lisäksi meillä on töissä kantele, ja olisihan sitä kiva opetella soittamaankin. 
8. Haluaisin tutustua niin sanottuihin hoitaviin soittimiin, kuten äänimaljoihin, gongeihin ym. Sain kokeilla keväällä yksillä messuilla lyhyttä äänimaljoilla tehtyä demohoitoa, ja vähän ihastuin. Äänen värähtely todella tuntui. Juuri googlailin kursseja, ja sellaiselle aion tulevaisuudessa mennä, kun on sen verran "ylimääräistä" tilillä. Ehkä miusta tulee vielä vaikka äänimaljahieroja ja/tai sointukylpyohjaaja!
9. Olen melko muuntautumiskykyinen. Esimerkiksi siinä ainoassa näytelmässä, jossa olen ollut mukana, esitimme kaikki monia rooleja. Minä olin yhtenä hetkenä vaikkapa tansseihin lähdössä oleva tyttö ja toisena humalainen merimies kapakassa. Voi kesä 2009, olet mielessäni edelleen..! Muuntaudun melko sujuvasti ihan oikeassakin elämässä tilanteen vaatimalla tavalla, ainakin useimmiten.


10. Kuvittelen selvästi ihmisten lukevan minua kuin avointa kirjaa, sillä näiden kohtien keksiminen vei yllättävän kauan aikaa. Voi olla, etten tee tätä haastetta ihan pian uudestaan... :D
Kerrohan jokin asia, mitä en tiedä sinusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti