tiistai 19. joulukuuta 2017

Mitä kuuluu?

Mitä sinulle kuuluu nyt?
Omasta puolestani voin sanoa, että odotan jo muutaman päivän päästä alkavaa joululomaa. Työarki on niin hektistä, etten eilenkään jaksanut kotiin tullessa tehdä mitään. Tänään sentään pesin koneellisen pyykkiä, sen jälkeen kun olin noin tunnin kuunnellut Johanna Kurkelan joululevyä suolalampun valaisemassa muuten pimeässä huoneessa. Taisin myös hetkeksi nukahtaa. Ensimmäisenä lomapäivänä nukun kyllä pitkään! Ja sitten onkin jo joulu.

Koska en ole joulupäivinä kotona, ostin jo viime viikonloppuna kukkakaupasta tällaisen joulukimpun. Tai siis valitsin värien perusteella muutaman oksan, jotka vain laitoin kotona maljakkoon. Aika nätti tuli! Eilen täällä on alkanut leijailla myös ihana auenneen hyasintin tuoksu. Muutamat joulukoristeet on myös otettu esille. Pipareitakin leivoin, mutta suurimman osan olen jo syönyt. Mitä sitä nyt turhia säästelemään.

Aiemmin tässä kuussa kävin myös Porvoossa, ja kiersin kahden tunnin aikana läpi kolmet joulumarkkinat. Kaikkia kivoja juttuja olisi ollut myynnissä, mutta ostin vain hunajaa. Ihmismäärän paljous alkoi jopa hieman ahdistaa, mikä kenties joudutti tuota markkinarupeamaa. Enkä halunnut polttaa itseäni aivan loppuun, sillä illalla oli vielä yhdet pikkujoulut ystävän luona.

Olen kuvannut muutaman viime kuun aikana suhteellisen vähän, jos vertaa siihen, että joskus kuvasin melkein joka päivä jotain. Lomalta toivoisinkin ainakin yhtä lumista ja kaunista pakkasaamua, jolloin ehtisin kuvaamaankin. Tai kirkasta tähtiyötä revontulineen. Ja retkeä metsään!

Mitä muuta toivon lomalta? Ainakin loppuunluettuja kirjoja ja kokonaan luettuja lehtiä. Unta. Raitista ilmaa. Blogi-inspiraatiota. Enpä oikeastaan paljonkaan muuta.


Näin joulun alla olen monina vuosina tehnyt myös pienen rahallisen lahjoituksen luonnolle. Sinäkin voit tehdä niin esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton kautta.  


Mukavaa joulun odotusta sinne! Tai jos et vietä joulua, niin hauskaa loppuviikkoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti