keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi♥

"Suomi ei koskaan kuole. Eikä muutkaan maat."
-Poika 4v. 5.12.2017
Vaikea uskoa, että Suomi täyttää vasta 100 vuotta. Pienen lapsen korvin se kuitenkin kuulostaa ikuisuudelta.

Mietin, mitä kirjoittaisin tähän postaukseen. En kuitenkaan oikein löydä sanoja. Vaikka Suomessakin olisi monissa asioissa paljon kehittämisen varaa, en ehkä kuitenkaan haluaisi asua missään muualla. Täällä ovat metsät ja järvet. Kevät, kesä, syksy ja talvi. Nytkin sataa lunta ja ulkona näyttää tosi kauniilta. Aivan kuin luontokin tietäisi, että tänään on hyvä aika näyttää parastaan.
Juuret.

Täällä on myös hieno kirjastojärjestelmä. Ehkä yksi syy siihen, että olen lukenut niin paljon jo lapsena, on juurikin kirjasto. Kirjat ovat olleet aina saatavilla. Kiitollinen olen myös vieraiden kielten opetuksesta. Olen saanut lukea englantia, ruotsia ja saksaa, ja muitakin kieliä, jos olisin halunnut. Toisin on esimerkiksi ranskalaisella kirjekaverillani, joka kertoi jopa englanninopetuksen olevan koulussa tosi vähäistä. Ja jos itsenäisesti haluaisi mennä kurssille, se on tosi kallista. 
Täällä on myös aivan upeita taiteiljoita monilla kulttuurin osa-alueilla. Muusikoita, valokuvaajia, sirkusartisteja, kirjailijoita... Lista olisi loputon, jos nimiä alkaisi luettelemaan. 
Täällä ovat jokamiehenoikeudet. Metsät tulvillaan ilmaista syötävää. Siitä voi monissa muissa maissa vain haaveilla.

Kiitos rakas Suomi kaikesta, ja hyvää syntymäpäivää!
♥♫♥♪♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti