sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Jouluinen suklaatuorejuustokakku

Näin ensimmäisenä adventtina on varmaankin jo lupa puhua enemmänkin joulusta, joten ajattelin jakaa reseptin kakkuun, jonka tein tällä viikolla. Joulun tuoksut ja maut löytyvät suosikkilistani kärjestä, ja niitä yritin tähän kakkuunkin tuoda.
Pohja
n. 200 g valitsemiasi keksejä
50 - 75 g sulatettua voita
Murskaa keksit esimerkiksi pussin sisällä ja sekoita yhteen voin kanssa. Painele pohja halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään jähmettymään siksi aikaa, että teet täytteen.
Täyte
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1- 2 rkl tomusokeria
n. 100 g maitosuklaata
maun mukaan kanelia, kardemummaa, inkivääriä, neilikkaa ja vaniljaa

Sulata suklaa varovasti ja lisää joukkoon mausteet. Itse laitoin kanelia eniten, ehkä reilun teelusikallisen ja muita vähemmän. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa sen verran, että se sekoittuu kerman joukkoon. Siivilöi ja sekoita sekaan tomusokeri. Sekoita mukaan suklaa ja lusikoi täyte pohjan päälle.

Kakun voi koristella esimerkiksi kanelitangoilla, tähtianiksilla ja rouhitulla vaniljalla.

Näin jälkeenpäin tuli mieleen, että tämä täyte sopisi sellaisenaan hienosti myös suklaamuffinien päälle. Ehkäpä seuraavaksi sitten sellaisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti