perjantai 4. marraskuuta 2016

Paperiset lumihiutaleet

Tästä on jo useampi vuosi aikaa, kun viimeksi tein paperisia lumihiutaleita. Minun oli tarkoitus tehdä vain kuusisakaraisia, mutta sitten vähän vahingossa tulin tehneeksi myös kahdeksansakaraisia, jollaisia en ollut ennen tehnyt. Käytin ihan tavallista kopiopaperia, mutta paperin kannattaisi olla jotain huomattavasti ohuempaa ja sakset mahdollisimman terävät. Tylsät sakset eivät kovin kaunista jälkeä nimittäin tehneet, puhumattakaan siitä, että olisin saanut tehtyä kaikkia haluamiani kuvioita. Taitoksissa kannattaa olla todella huolellinen, jos haluaa siistin ja yhteneväisen lopputuloksen.

Kuusisakaraisen lumihiutaleen teet seuraavalla tavalla:
* Taita neliön muotoinen paperi kolmioksi.
* Taita kolmio pienemmäksi kolmioksi.
* Jaa suorakulma esimerkiksi kolmioviivaimella 30 asteen osiin, laita pienet merkit. Taita toinen kolmion lyhyistä sivuista kohti vastakkaisen puolen merkkiä, ja taita jäljelle jäänyt osa päälle. Leikkaa ylijäävät "sakarat" pois. (Valitettavasti en muistanut ottaa tästä vaiheesta kuvaa, mutta kai tuo ohje on ihan ymmärrettävä?)
* Sitten onkin luovan osuuden aika! Leikkaa satunnaisia kuvioita tai suunnittele etukäteen piirtämällä kuviot kevyesti paperiin. Muista, että ehjä sivu on tulevan hiutaleen keskusta.

Kahdeksansakarainen lumihiutale valmistuu näin:
* Taita neliön muotoinen paperi kolmioksi yhteensä kolme kertaa.
* Taita vielä toinen lyhyistä sivuista pitkää sivua vasten, kuten kuvassa alla. Leikkaa ylijäävä osuus pois.
* Leikkaa haluamasi kuviot ja avaa hiutale varovasti.

Alla oleva kuva havainnollistaa sitä, kuinka rumaa jälkeä liian paksu paperi ja tylsät sakset saavat aikaan, etenkin tässä kahdeksansakaraisessa versiossa. 
Mutta jos lopputulosta ei katso kauhean läheltä, ihan kivalta sekin näyttää.


Kiinnitin hiutaleet ikkunaan ensin sinitarralla, mutta se kuulsi todella rumasti läpi. Luinkin sitten netistä, että maito kävisi hyvin kiinnitykseen, ja pitihän sitä tietysti kokeilla. Hyvin on pysynyt ainakin muutaman päivän. Tosin hiutaleiden irroittamisen jälkeen olisi tiedossa ikkunanpesuhommia.. Ja ai niin, sellaistakin luin, että jos haluaa oikein siistiä jälkeä, niin hiutaleet kannattaa varovasti silittää. Itsehän en viitsinyt silityslautaa kaivaa esiin, kun eivät nuo taitoskohdat liiemmin omaa silmääni häiritse.


Mukavia askarteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti