maanantai 19. joulukuuta 2016

Ihana Johanna Kurkelan joulukonsertti

On sunnuntai-ilta ja kello näyttää puolta seitsemää, kun saavumme Myllykosken kirkon pihalle. Ovella on varmasti sata metriä pitkä jono ja näen jo mielessäni, miten joudumme ehkä takariviin istumaan. Pääsimme kuitenkin noin puolivälin paikkeille ja ajattelin, että no tästä varmasti näkee ihan hyvin. Olin kuitenkin juuri sellaisessa kohdassa, että en nähnyt illan päätähdestä Johanna Kurkelasta oikeastaan mitään ja aluksi se vähän harmitti. Sitten ajattelin, että no musiikkiahan tänne on tultu kuuntelemaan, ja se onneksi kuuluikin todella hyvin. Kirkkojen akustiikka on ihan omaa luokkaansa. Pari kuvaa sain muistoksi nostamalla kameran tarpeeksi ylös ja katsomalla ruudusta, että kuva osuu suunnilleen sinnepäin. Kirkko on kuitenkin sellainen paikka, että siellä en edes kehtaa monia kuvia ottaa, ja tunnelmakin oli niin harras, etten halunnut häiritä muita ihmisiä.
Vaikka jouduimme istumaan kuin sillit suolassa, joulukonsertti oli upea elämys. Monet Johannan kappaleista ovat aika surumielisiä, mutta melankoliahan tavallaan kuuluu suomalaiseen jouluun ainakin laulujen muodossa, joten konserttiin valitut kappaleet sopivat hyvin tunnelmaan. Olin kuulevinani, että joululevyltä löytyvä Prinsessalle sai useamman kaivamaan nenäliinan esille. Se on kieltämättä koskettava laulu. Mukana oli myös sanomaltaan iloisempia kappaleita, kuten monien ikisuosikki Ainutlaatuinen. 



Ei voi muuta sanoa, kuin että onneksi kävin ostamassa lipun ajoissa ja pääsin kokemaan tämän hienon konsertin. Upea ääni, taitava bändi ja valoilla kirkkoon luotu tunnelma saivat aikaan kauniin esityksen. Olin odottanut jo pari vuotta tilaisuutta päästä Kurkelan joulukonserttiin ja nyt haaveeni vihdoin toteutui. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti