maanantai 20. helmikuuta 2017

Jäätyviä saippuakuplia

Jäätyvien saippuakuplien puhaltaminen ja kuvaaminen oli ainakin viime talvena iso hitti. Kovat pakkaset tarjosivatkin siihen silloin hienot olosuhteet. Tänä talvenakin on ollut muutamana päivänä sen verran kylmää, että kuplia on päässyt jäädyttelemään, ihan pikkupakkanen ei siihen hommaan oikein riitä.


Pari viikkoa sitten oli tosi kivat kelit, pakkasta ja aurinkoa riitti ainakin aamulla. Ei muuta kuin sormia ulos jäädyttämään saippuakuplien perässä! Minulla on nimittäin vain sellainen ihan pieni, monesti etenkin häissä käytettävä saippuakuplapullo, ja sen käsittely paksuilla hanskoilla ei oikein onnistu. Vielä kun pitäisi kamerakin pitää hollilla mahdollisia onnistumisia varten ja suojella sitä jo ilmassa puhkeavien kuplien roiskeilta..


Vinkkejä ja ohjeita täydelliseen seokseen on netti pullollaan, mutta itse olen mennyt vähän näppituntumalla sekoittamalla vettä, tiskiainetta ja siirappia. Ensin seoksessa oli selvästi liian vähän vettä, kuplat eivät oikein jäätyneet tai jos jäätyivät niin eivät kovin kauniisti. Lisäsin vettä ja johan alkoi lyyti kirjoittaa, toisin sanoen onnistumisprosentti oli vähän suurempi aiempaan verrattuna.Lopulta aurinko alkoi ilmeisesti lämmittää sen verran, etteivät kuplat enää jäätyneet, mutta hauskoja heijastuskuvia sai silti vielä otettua.Lapsi on terve, kun se leikkii, ja aikuinen kun puhaltelee silloin tällöin saippuakuplia! Ei kun miten se menikään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti