keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vuoden nuori kuvaaja 2017

"Huh huh, olipahan viikonloppu!" ajattelin viime sunnuntaina kotiin päästessäni. Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn avaiset pidettiin lauantaina 1.4 Turun pääkirjastossa. Muutamia viikkoja sitten julkistettiin näyttelyyn läpi menneet teokset, ja suureksi ilokseni minulta oli valittu kolme teosta mukaan: yksi viiden kuvan sarja ja kaksi muuta kuvaa. Jo se tuntui hienolta. Mutta mikä vielä uskomattomampaa, saisin sarjani ansiosta myös kunniakirjan ja Vuoden nuoren kuvaajan tittelin..! Ensimmäinen ajatus oli, että tässä on oltava jokin virhe. Sitten alkoi onnitteluja tulla oman seurani Kamera-73 Kuusankoski ry:n facebook-sivuille. Muutkin olivat siis asian huomanneet. Viimeistään näyttelyn avajaisissa nimeni sanottaessa konkretisoitui se, ettei kyseessä ole aprillipila. ;)
Avajaiset kuluivat mukavissa tunnelmissa. Ihmisiä oli tullut paikalle sen verran, että vähän sai puikkelehtia, jos halusi kaikki vedokset päästä näkemään. Omat kuvani ovat esillä digitaalisessa muodossa, ja onnistuin jopa kerran näkemään ne kaikki näytöllä. Kaikkia muiden digikuvia en ehtinyt valitettavasti nähdä, mutta onneksi osa löytyy ihan paperisesta näyttelyjulkaisusta myös. Upeita kuvia!

Kuva: Kamera73 Mika HasuVasemmalta: Jukka Kosonen, Tapio Karjalainen, minä, Esa Rosqvist ja Kari Tolonen. Korjatkaa jos joku nimi meni väärin! Kuva: Jarmo Vähä-EttalaKuva: Kamera73 Mika HasuAvajaisten jälkeen vietin hetken hengähdystauon hotellilla, kunnes oli aika siirtyä katsomaan ammattikuvaaja ja ammattiluontokuvaaja Jaana Kotamäen valokuvaesitystä Taidetta luonnosta. Ei tarvine mainita, että aihe kuulosti minusta erityisen kiinnostavalta..! En ollut hänen kuviaan kovin paljon nähnyt aiemmin, joten odotin esitystä mielenkiinnolla. Täytyy sanoa, että Jaana ottaa aivan upeita luontokuvia. Huomasin kuvia katsoessani ja juttuja kuunnellessani, että ajattelen monesta asiasta aika samalla tavalla. Inspiroiva esitys.
Syömiset olivat jääneet päivän aikana aika vähiin, joten tässä vaiheessa ei yhtään haitannut, että illallisaika alkoi lähestyä. Sokos Hotel Hamburger Börsin YläBörsin Jugendsali tarjosi hyvin maistuvalle ruoalle hienot puitteet. Jälkiruokana tarjottu lakritsiparfait oli varmasti paras jälkiruoka vähään aikaan. Ruoan lisäksi oli tarjolla myös huumoria, jonka myötä saimme turkulaisuuskoulutuksen – jotta me ulkopaikkakuntalaiset osaisimme vähän käyttäytyä... ;) Tunnelma ja keskustelut olivat sen verran hyviä, että lopulta lähdimme paikalta viimeisinä.
Puolen yön maissa olinkin jo ihan valmis käymään nukkumaan. Lisäksi halusin herätä ajoissa aamupalalle, jotta ehtisin tehdä oman kuvakävelyn aamuisessa Turussa. Niitä kuvia laitan sitten myöhemmin, ettei tämä postaus veny kilometrin mittaiseksi. Mutta täytyy sanoa, että oli hieno ja hauska reissu, erityiskiitos seuralle sen mahdollistamisesta! Ja kiitos vuosinäyttelyn tuomareille saamastani tunnustuksesta – alkujärkytyksestä huolimatta olen erittäin otettu Vuoden nuoren kuvaajan tittelistä! Arvostan tätä paljon. :)
Lopuksi vielä se tärkein, eli näyttelyyn hyväksytyt kuvani. Tässä on ensimmäiseksi kuvasarja Hiljaisuus. Kuvat on otettu synnyinseudultani Haminasta muutaman kilometrin päässä keskustasta.

Seuraavaksi vähän jääkukkia olohuoneemme ikkunasta. Jää:

Ja viimeiseksi yksi omista suosikkikuvistani, joka ei valitettavasti päässyt paperiseen näyttelyjulkaisuun asti. Tämänkin  Unimaailma-kuvan ympärille olisin voinut rakentaa sarjan, mutta senhän tein jo viime vuoden puolella täällä blogissa.

Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti