lauantai 25. marraskuuta 2017

Joululaulut yhdistävät, myös raskaina versioina

Olipa hieno konsertti tuo Raskasta joulua. En ole tainnut koskaan nähdä Kouvolassa niin paljon ihmisiä samaan aikaan, kuin mitä perjantaina jäähallilla. Minulla oli ollut tarkoitus jo useampana vuotena mennä kyseiseen konserttiin, mutta konserttisalien liput oli aina myyty loppuun ennen kuin edes huomasin. Aika myöhään olin lippujen kanssa liikkeellä tänä vuonnakin, mutta ystäväni lupauduttua mukaan sain ne kuitenkin ajoissa hankittua.


Ennen konserttia olin katsonut, että se kestäisi noin kolme tuntia väliaikoineen. Mietin, että miten tapahtuma voisi kestää niin kauan. Mutta jälkeenpäin ajatellen oli ihan hyväkin, että aikaa oli tarpeeksi yleisönkin henkistä lämpenemistä ajatellen. Ystäväni kanssa puhuimme, että viimeinen tunti olikin tunnelmaltaan kaikista paras – vaikkakaan Varpunen jouluaamuna -kappaleen viimeinen säkeistö ei olekaan mikään tunnelmaa nostattavin yhteislauluvalinta. Hienolta se kuitenkin kuulosti, parin harjoituskerran jälkeen. Harmi, että oma ääni oli täysin kadoksissa, mutta yritin silti!


Nyt olenkin ollut eilisestä asti ihan joulutunnelmissa, ja kuunnellut lauluja Spotifysta. Soittolista näyttää aika samalta kuin viime vuonnakin muutamia lisäyksiä lukuunottamatta. Olisiko sinulla ehdottaa jotakin ihanaa laulua, jonka voisin lisätä listaan? Tilaa olisi useammallekin, niin en ainakaan ehdi kyllästyä ennen joulua! Vaikkakaan en tiedä, onko se mahdollista... ;)


Mikähän siinä on, että kun on joululauluista kyse, me suomalaisetkin kaivaudumme ulos kodeistamme ihmisten ilmoille? Oli kyseessä sitten jäähalli, kirkko tai vaikka kauppakeskus.

Jotain taikaa siinä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti