sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Sitruksinen suklaakakku

Eilen teki mieli pitkästä aikaa leipoa jotain, ja näin keväällä sitrushedelmät ja niiden tuoksut vetävät erityisesti puoleensa. Ajattelin ensin tehdä perinteisiä suklaakuppikakkuja sitruksisella kuorrutteella, mutta päätin mennä helpomman kautta ja kipata taikinan Ø20 cm irtopohjavuokaan. 
Käytin kakkuun siis täällä aiemmin julkaisemaani kuppikakkuohjetta, joka löytyy tämän linkin takaa. Paistoaika oli vähän pidempi kuin yksittäisillä kuppikakuilla, ehkä reilut 20 minuuttia (tämä riippuu toki myös paljon uunista). Otin kakun pois uunista, kun tikkuun ei enää tarttunut juurikaan taikinaa.
Pohjan jäähtyessä ulkona parvekkeella tein kuorrutteen. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin valkosuklaata ja laitoin sitä puolet vähemmän, sillä halusin kuorrutteesta raikkaamman. Tuorejuustoa käytin vain noin 100g. Lisäksi puristin sekaan reippaasti limen ja appelsiinin mehua, eli sen verran, että ne maistuivat selvästi. 
Kuorrutetta oli sen verran paljon, että sen saattoi pursottaa kakun päälle nätisti oman mielen mukaan. Päälle raastoin vielä vähän luomuappelsiinin kuorta tuomaan väriä. Pitäisi hankkia sellainen kunnollinen tuohon tarkoitukseen suunniteltu raastaja, tavallisella raastimella se osoittautui yllättävän hankalaksi, kun kuoret jäivät reikiin kiinni. Onnistuin kuitenkin lopulta saamaan koristeita riittävän määrän, kun töpöttelin niitä sudilla irti.
Maistoin kakkua jo eilen, mutta täytyy todeta, että vietettyään yön jääkaapissa se maistuu vieläkin mehevämmältä, ja myös kuorrute on ehtinyt jähmettyä kunnolla. Tässäpä siis vaikka pääsiäiseksi helppo ja hyvä kakku, jonka voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti