lauantai 10. maaliskuuta 2018

Toimivimmat ja näteimmät palashampoot

Olen tainnut löytää suosikkishampooni! Ja mikä parasta, se on kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja pakattu pahvipakkaukseen. Loistava vaihtoehto muoviin pakatuille shampoille, joiden pääainesosa on vesi. Palamuodossa shampoo on niin sanotusti täyttä tavaraa. Olen kokeillut aiemmin yhtä palashampoota, mutta siinä tuntuma oli jotenkin liian tahmainen myös hiusten kuivuttua. Toisen kerran uskalsin kokeilla eri merkin palaa kampaajani suosituksesta, ja se oli Famon piparminttushampoo. Siitä pidin kovasti, ja se kesti käytössä pitkään. Äskettäin huomasin, että Famolla on vaikka minkälaista palaa tarjolla, ja tilasinkin kokeiluun pari erilaista yhdestä nettikaupasta.
Etenkin shikakaishampoo kiinnitti huomioni, sillä shikakain sanotaan edistävän hiustenkasvua, helpottavan päänahan kutinaa ja hilseilyä (joka onkin etenkin tänä talvena ollut ikävä ongelma) ja tuovan kiiltoa ja volyymia. Yllätyksenä paketista paljastui tuollainen pöllön muotoinen versio ja se oli niin söpö, etten olisi meinannut raaskia sitä käyttää. Muutaman kerran olen nyt ehtinyt sitä kokeilla, ja sillä tulee ihan todella sileän tuntuiset hiukset! Huuhdellessa hiukset tuntuvat vähän raskailta, mutta niiden kuivuttua hieman tahmainen tuntuma on kadonnut täysin.
Shikakai tehdään intialaisen akaasiapuun paloista ja tässä googlaillessani tajusin juuri, että sitä voi ostaa myös jauheena ja käyttää sellaisenaan hiustenpesuun veteen yhdistettynä. Sitä täytyy joskus kokeilla, kunhan kaikki edelliset shampoot on käytetty. Tuota toista tilaamaani palaa en ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta näiden kahden testaamani (piparminttu ja shikakai) perusteella uskaltaisin suositella Famon shampoita niillekin, joita palojen käyttö jostain syystä epäilyttää.
Jotenkin sellainen yksinkertaisuus ja diy-jutut ovat alkaneet entistä enemmän kiehtoa nyt lähiaikoina. Tuossa shikakaishampoossakin on vain kaksi ainesosaa. Mielessä on myös ollut jo pitkään kokeilla omenaviinietikkahuuhtelua hoitoaineen (jota harvoin jaksan käyttää) tilalla, joten täytyy ryhtyä tuumasta toimeen. Siitäkin saattaisi olla hyötyä hiusteni ja hiuspohjani haasteissa.
Mukavaa viikonlopun jatkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti