torstai 5. heinäkuuta 2018

Pelottavia patsaita ja söpöjä lampaita – pysähdythän Parikkalassa?

Tiedätkö Parikkalan patsaspuiston? Kun olimme sisarusteni kanssa lapsia ja mummin ja ukin kanssa matkalla mökille, pysähdyimme aina toisinaan puistossa. Se oli 90-luvulla, joten muistikuvani puistosta olivat varsin hatarat ennen parin viikon takaista mökkireissua. Ja juuri siksi halusinkin puistossa käydä pyörähtämässä.En muistanutkaan, kuinka paljon patsaita siellä on, niitä on nimittäin satoja. Joogaavia betoni-ihmisiäkin on jo 256. En laskenut, vaan katsoin nettisivuilta. Laskemiseen ei olisi ollut edes aikaa, ja vähän harmittaa, etten ehtinyt kiertää koko paikkaa läpi. No jäipähän jotain seuraavalle kerralle! Liekö lyhyestä visiitistä johtunut, etten kuitenkaan menettänyt yöuniani – puisto on nimittäin listattu maailman pelottavimpien matkailukohteiden joukkoon. Ja kyllähän joidenkin patsaiden kasvot ja ilmeet aika karmivia ovatkin; onneksi en törmännyt Kuolema-patsaaseen illan jo hämärtyessä, sitten olisi voinut yöunet mennäkin! Voit nähdä siitä kuvan tässä Ylen Egenland-ohjelman kiinnostavassa jutussa, jos oikein mielenkiinto heräsi! ;)


Puiston nettisivuja selaillessani lisäksi opin, että nyt jo edesmennyt taiteilija Veijo Rönkkönen harrasti myös valokuvausta. Ja vaikka patsaat ovatkin vähän pelottavan näköisiä, hänen kaksoisvalottamansa valokuvat ovat ehkä yksiä hienoimmista sillä tyylillä tehdyistä kuvista, joita olen nähnyt. Katso vaikka itse tästä linkistä!
Löytyypä Parikkalasta toinenkin käymisen arvoinen paikka, nimittäin Iloisen Pässin Maalaispuoti. Vaatimattoman näköinen rakennus kätkee sisälleen ravintolan, kahvilan ja lähiruoka- ja lahjapuodin. Siellä oli myynnissä vaikka mitä kivaa, paljon luomua ja ekologisia tuotteita! Ostin itse suklaata, mutta ainakin näistä lopuista kuvista päätellen olin eniten innoissani pihalla olevista lampaista. Ja tuon pässin sarvista, ehkä oinaana tunsin jotain sielunsisaruutta näitä otuksia kohtaan.. ♥ Oli siellä kanejakin, mutta niistä en ottanut kuvia.
Nyt taitavat olla miun lähimatkailuaiheet toistaiseksi loppu. Seuraavia odotellessa, onhan tässä vielä kesälomaa jäljellä!

Ps. Muistelen, että sirkusaikoina olisimme käyneet joskus Parikkalassa esiintymässä, mutten ollenkaan muista, että mikä tilaisuus se oli.. Siihen aikaan ei paljon kuvia otettu tai nettiäkään käytetty, joten voi olla, että tämä jää mysteeriksi. Ellei joku sirkuslainen satu lukemaan tätä ja muistamaan? Jos muistat, kerrohan miullekin, niin ei jää häiritsemään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti