sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Mitä tehdä mökillä – Niittykukkia edition

Näillä vinkeillä pääset varmasti jo hyvin alkuun, jos mökkeillessä tylsyys jostain syystä ehtii iskeä! Huomioithan, että tämä juttu on kirjoitettu suurella vakavuudella, ja perustuu tositapahtumiin.


♥ Mieti, mistä kohtaa järvestä saisi kauhaistua pesuvettä, jossa olisi vähiten 1/10-1 mm kokoista ötökänpoikasta. Onneksi äitisi oli fiksu, ja muisti ottaa mukaan harsokankaan, johon sinä tai joku sisaruksistasi on vauvana kuolannut. Kiitä kymmenen metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta siitä, että seuraavina päivinä saat pesuvettä ilman ylimääräistä elämää, sillä ötökät lienevät rantautuneen.


♥ Ajattele optimistisesti, että ehdit lukea vaikka kuinka monta lehteä ja kirjan päälle. Todellisuudessa ehdit lukea yhden, täyttää ristikot kahdesta ja päästä vähän eteenpäin kirjassa.


♥ Totea, että nyt tulee elämäsi paras tikanheittotulos, ja katso tikkojen ohittavan punainen keskusta toinen toistaan kauempaa. Kokeile vasemmalla kädellä, ja totea sen sujuvan ihan yhtä hyvin. Älä luovuta, ennen kuin saat vähintään 30 pistettä.


♥ Hädän yllättäessä totea huussi ensin ampiaisvapaaksi, ja mieti sitten, olisiko sinussa ollut Tähtityttö-ainesta vuonna 1988 – kaksi vuotta ennen syntymääsi.


♥ Pyydä mummiltasi lupa adoptoida yksi ihannoimistasi vanhoista Kiss-Kiss -purkeista.


♥ Käy Kiteellä ruokakaupassa ja osta nilkkurit, jonkalaisia olet yrittänyt etsiä ainakin vuoden. Sellaiset, jotka sopivat niin kevääseen, syksyyn kuin Suomen juhannukseenkin. Unohda ajatus balleriinoista, jotka näyttäisivät värikkäiltä mekkosi kanssa.♥ Lähde juhannuksen viettoon lähimmälle tanssilavalle, jossa olet käynyt viimeksi varmaankin noin 20 vuotta sitten ja harmittele sitä, ettet osaa lavatansseja askeltakaan. Juo ilmaiset lavan 60-vuotiskahvit ja kuuntele, kuinka Anna Hanski laulaa Tunteisiin -salkkaritunnaria. Tylsisty pelkästä istumisesta niin paljon, että loppuillasta hyväksyt pienessä sievässä olevan itseäsi noin puolet vanhemman herra X:n tanssipyynnön. Älä kuitenkaan suostu heti, vaan annan hänen vielä kertoa polvillaan, kuinka hän juuri sinun kanssasi haluaa tämän tanssin tanssia. Nolaa itsesi yhden rokkikappaleen verran, vähät välitä siitä oikeasti ja päätä mennä tanssikurssille. Muistele myös einiinajankultaamaa muistoa siitä, kun ala-asteella jouduit musiikin tunnilla laulamaan mikrofoniin Suklaasydän-kappaletta ja ihmettele, miten ihmeessä olet päätynyt työpaikkaan, jossa lauletaan joka päivä.


 ♥ Lähde rentouttavalle aamukuvauskävelylle mökkitielle, ja palaa takaisin muutamaa kuvaa ja kolmeakymmentä hyttysenpuremaa rikkaampana. Vakuuttele mukaan lähtenyt äitisi siitä, että kyllä kannatti.♥ Ihaile "vauhdissa" otettuja kukkaotoksiasi. Niitä muutamaa, jotka menivät vähän sinnepäin.♥ Odota lossia, jotta pääset käymään Liperissä ruokakaupassa. Koska. Lossille. On. Päästävä.


♥ Käy nukkumaan äitisi viereen, ja metsästäkää yhdessä tunti hyttystä, joka kuuluu ja tuntuu, muttei näy. Tuloksetta.


♥ Kuuntele Lauri Tähkän Minun Suomeni -kappaletta ja tunne palavaa rakkautta kotimaatasi kohtaan.


 ♥ Muista ottaa omia hetkiä.


♥ Kuuntele mökkinaapureiden tarinoita siitä, kuinka kerran pihalla istui susi, ja tänä vuonna ennen vappua rannasta ui ohi saimaannorppa. Muutu vihreäksi kateudesta ja kuvaa sen sijaan kauneinta löytämääsi ötökkää, joka on joko kulta- tai kuparikuoriainen. Sekin pentele naapurin pihalla. Kyyt saavat siellä pysyäkin, tai mielellään vielä vähän kauempana.


♥ Kirjoita jälkikäteen omasta mielestäsi paras postaus pitkään aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti