keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Pieni päiväretki Lappeenrannassa

Viime sunnuntaina vietimme ystäväni kanssa muutaman tunnin naapurimaakunnan puolella Lappeenrannassa. Tarkoituksena oli käydä vain Ylämaan jalokivimessuilla (ensimmäistä kertaa!), mutta kun mainitsin, etten ole koskaan ennen kuuluisia hiekkalinnarakennelmiakaan nähnyt, päätimme messujen jälkeen käväistä katsomassa myös niitä.


Jalokivimessut olivat oikein leppoisa tapahtuma, oli mukava nähdä siellä myös kansainvälistä tunnelmaa. Mielelläni menisin uudestaankin. Nyt vain kävi sillä lailla hassusti, että yhtäkään kuvaa en millään laitteella messuilta ottanut. Joskus sen vain unohtaa, kun on niin paljon kaikkea kaunista katseltavaa. Enkä toisaalta viitsinyt alkaa lupiakaan kuvaamiseen myyjiltä kysymään.


Päivä oli kaunis, mutta melko tuulinen, ja Lappeenrannan valleilla kävellessä piti olla ihan tarkkana, ettei tuuli vienyt mukanaan! Tulipa todettua sekin, etten ole koskaan tainnut satama-alueella käydä. Luulisin käyneeni aiemmin vain keskustassa ja urheilukentällä... Mutta kuvauksellista siellä oli! Täytyisi joskus tehdä vähän pidempi visiitti Lappeenrantaan kameran kanssa.
Kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, en liioitellut tuulikuvaukseni kanssa. Näin se muodikas tuulitukka syntyy ihan itsestään!Ja sitten niitä hiekkaveistoksia. Olipahan vaan upea tuo tämänvuotinen linnateema! Sininen taivas valkoisine pilvineen kruunasivat vielä kaiken.Kun en kivimessuilla mitään kuvia ottanut, niin piti jälkikäteen ikuistaa, mitä sieltä tulikaan ostettua. Ostin sateenkaarifluoriitti-kaulakorun ja "spirit quartz" -kiven. Ei tuolle nimelle taida oikein olla suomennosta. Messut kokonaan kierrettyämme se oli kuitenkin jäänyt mieleeni. Joku voisi ajatella, että aika laiha saalis lähteä kiven tai parin vuoksi Ylämaalle saakka, mutta yritän ajatella niin, ettei kaikkea kaunista tarvitse omistaa. Paljon iloa saimme jo pelkästä katselusta.


Lähimatkailu ilman kelloa ja tarkkaa aikataulua hyvässä seurassa, on se vaan aika piristävää. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti