tiistai 7. kesäkuuta 2016

Inspiroivat aarrekartat

Jo joitakin kuukausia sitten askartelin jälleen aarrekarttoja. Tai paremmin sanottuja jonkinlaisia tunnelma- ja inspiraatiokarttoja. Olin keräillyt talteen lehdistä leikattuja kuvia ja ryhmittelin niitä erilaisiksi teemoiksi. Karttoja syntyi aika monta ja joistakin teemoista useampi, sillä A3-kokoiseen kartonkiin mahtuu vain rajallinen määrä kuvia. Olen pitänyt vaihdellen yhtä niistä pöydällä näkyvillä, ja kieltämättä kollaasin näkeminen tuo aina hyvää mieltä. Näistä tuli aika kesäisiä, joten ajattelin, että nyt voisi olla hyvä hetki jakaa kuvat lopputuloksista. Ehkä sinäkin saat inspiraatiota aarrekartan askarteluun!

Tähän ensimmäiseen päätyi kukkia, kiviä, kirjoja, lintuja, saippuakuplia. Aika paljonhan siinä on värejä, mutta mielestäni se näyttää silti harmoniselta.

Tähän toiseen taas syntyi enemmänkin harrastusinspiraatiota. Siinä on joitakin jo elämästäni löytyviä harrastuksia, kuten virkkaaminen, värittäminen ja korttien askartelu. Mukana on myös nuorallatanssija edustamassa sirkusta, joka oli noin 13 vuotta erittäin iso osa arkeani. Toivottavasti vielä joskus palaan sirkuksen pariin muutenkin kuin silloin tällöin yksin jongleeraamalla, sillä porukassahan se on aina hauskempaa. Olen myös haaveillut jostakin tanssiharrastuksesta, siksi mukana kollaasissa on myös tanssija. Ihan baletista en sentään unelmoi, mutta kuva oli mielestäni kaunis.

Tässä taas on enemmänkin kesätunnelmaa ja inspiraatiota henkilökuvaukseen. En kovinkaan paljon ole kuvannut potrettikuvia, mutta sitä haluaisin oppia. Jos jollakulla on jokin hieno miljöö tai idea mielessä, olen avoin ehdotuksille! Vapaus, tunnelma ja elämästä nauttiminen. Paljain jaloin kävely, pyöräily, pitsi- ja kukkamekot. Toivottavasti niistä olisi tämä kesä tehty!

Ja vielä lopuksia kolme ruokakuvakollaasia. Näihin olen koonnut joitakin asioita, joista toivoisin ruokavalioni koostuvan. Paljon värejä ja kasviksia -herkkuja unohtamatta. Valitettavasti totuus on tällä hetkellä vielä aika kaukana näistä erinäisistä syistä, mutta pikkuhiljaa kohti parempaa ja omia arvoja ja ajatuksia paremmin vastaavaa ruokaa.


Mielestäni tällaisissa kartoissa on tärkeintä se, ettei liikaa mieti, miksi haluaa jonkin kuvan mukaan tai jättää jonkun sittenkin laittamatta. Kyse on intuitiosta, kaikelle ei tarvitse olla järjellistä perustetta. Tietysti inspiraatiokarttaa voi hyödyntää myös vaikka uuden sisustuksen suunnittelussa ja etsiä haluamaansa tyyliin liittyviä kuvia. Kokonaisuus on helpompi hahmottaa ja hutihankinnat vähenevät, kun tietää mitä haluaa. Mikä parasta, näiden tekoa ei estä se, jos ei omasta mielestään osaa askarrella tai omista visuaalista silmää. Tarvitsee osata ainoastaan kerätä kuvia ja sanoja, joista pitää, leikata ja liimata, sääntöjä ei ole! Aika yksinkertaista. Jos se kuitenkin tuntuu liian vaivalloiselta, aina on tietysti Pinterest, joka sekin on hyvä vaihtoehto.

Oletteko te tehneet koskaan aarrekarttoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti