tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

Kuten blogin esittelytekstistäkin voi lukea, luonnonkosmetiikka on erittäin lähellä sydäntä, ollut jo kuutisen vuotta. Näiden vuosien aikana luonnonkosmetiikkatuotteet ovat parantuneet tosi paljon ja eron huomaa monissa tuoteryhmissä. Vielä pari vuotta sitten en ollut onnistunut löytämään tarpeeksi hyvää aurinkosuojaa, mutta viime vuonna sen viimeinkin löysin! Ranskalainen Algamaris spf 30 aurinkosuojaspray levittyy hyvin, ei jätä muumi-ihomaista vaikutelmaa ja imeytyy tarpeeksi hyvin. Tuote tuoksuu kevyesti kookokselle eikä sisällä nanopartikkeleita. Viime kesänä vietimme päivän Porvoossa ja minulla oli päällä ohutolkaiminen mekko ja ajattelin, että olenkohan seuraavana päivänä  enemmän paloauton värinen kuin paloauto itse. Mutta en palanut ollenkaan! Silloin sain varmistuksen sille, että tuote myös toimii.
Minulla on siis vaalea iho, joka palaa helposti. Aurinkosuojaa on siten vähän pakko käyttää. En kuitenkaan hirveästi ole koskaan pitänyt sen käytöstä nihkeän nahkean tuntuman, odottelun ja tunkkaisen tuoksun takia, mutta tätä tuotetta käytän kyllä mielelläni. Ja mikä parasta, luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä käytössä on fysikaalinen suoja, jonka vaikutuksen alkamista ei tarvitse odottaa. Eikä myöskään tarvitse olla huolissaan mahdollisista hormonihäiritsijöistä ja ympäristöllisistä vaikutuksista, jokainen voi halutessaan googlata aiheesta lisää. Etenkin lapsille suositellaan käytettäväksi fysikaalista suojaa kemiallisen sijaan.

Keväällä voitin Kouvolan Luontaistuotteen arvonnasta pienen kassillisen Frantsilan Midsummer Rose -tuotesarjan kosmetiikkaa. Joitakin Frantsilan tuotteita olen käyttänyt aiemminkin ja pidän kotimaisuuden lisäksi heidän ideologiastaan ja pakkausdesignistaan. Ei sinänsä yllättävää, että tuollainen hempeä kukkainen kuvitus iskee minuun!  Erityisesti olen pitänyt naamiosta sekä tästä ruusuisesta kasvovedestä, jossa on hyödynnetty runsaasti erilaisia kasveja. Suihkutettavat kasvovedet ovat suosikkejani muutenkin, tosin tämän pullon suihkemekanismi on aika jäykkä ja lopulta kun painaa kovemmin, tuote tulee vähän liiankin vauhdikkaasti. Mutta sitä lukuunottamatta olen tykännyt, tuote tuntuu oikeasti kosteuttavan ihoa. Sitä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi juuri ennen auringonottoa tai solariumia. Uskon sen johtuvan tuotteen sisältämästä limetin eteerisestä öljystä, sillä sitrusöljyjä ei saisi käyttää auringossa niiden fotosensitiivisyyden eli valoherkkyyden vuoksi.

Ja sitten viimeisenä tuote, jota olen jo useamman kuukauden käyttänyt kasvojen kosteutukseen. Ihoni on valitettavasti aika rasvoittuva ja epäpuhdas, ja välillä on haastavaa löytää tuote, joka imeytyisi täydellisesti. Vastaus löytyy jälleen Ranskasta: Cattier Parisin puhdistava kasvogeeli imeytyy hetkessä. Tuote sisältää muun muassa aloe veraa, appelsiininkukkavettä ja piparminttu-uutetta. Tuntuma on kevyt ja ehkä enemmänkin seerumimainen. Talvella ihon pintakuivuuden lisääntyessä tämä saattaa olla vähän turhankin kevyt, mutta näin kesällä toimii ainakin hyvin. Ja on muuten todella riittoisaa.

Olisi kiva kuulla myös muiden luonnonkosmetiikkasuosikkeja, jos sellaisia löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti