torstai 9. maaliskuuta 2017

Miniloma Helsingissä

Joskus on kiva panostaa vähän itseensä ja laatuaikaan ystävän kanssa. Noin viikko sitten ystäväni Satu ehdotti, että josko lähdettäisiin viikonloppuna Helsinkiin hotelliin yöksi. Onnistuin yllättäen näin lyhyellä varoitusajalla löytämään vielä edulliset bussiliput molempiin suuntiin, joten ajattelin, että kerrankos sitä...! Viimeksi olin ylipäätään ollut hotellissa ehkä joskus yli kymmenen vuotta sitten jollain urheilukisareissulla, joten ehkä nyt olikin jo aika päivittää kokemuksia.

Hotelliksemme valikoitui hyvällä sijainnilla oleva Helka, joka osoittautui oikein hyväksi valinnaksi. Siellä oli rauhallista ja henkilökunta oli ystävällistä. Olen myös haaveillut tuollaisista leveistä ikkunalaudoista, niissä on kivaa tunnelmaa. Todellinen bloggaaja olisi varmaankin muistanut ottaa nuo tossut pois pussista ja laput pois sängyltä ennen kuvien ottoa, mutta aina ei voi olla täydellinen. Onpa ainakin autenttinen kuva!


Mitään pakollista ostettavaa kummallakaan ei ollut, joten jätettiin kaupoissa kiertelyt aika pitkälti väliin. Paksummat legginssit tosin kävin iltaa varten ostamassa, jotta tarkenisin lähteä ulos. Kaivoin kotona kaapit ja korit läpi, enkä löytänyt niitä, jotka minulla jo oli ennestään mistään. Mysteerinen juttu. Ne ovat tainneet kadota kuin tuhka tuuleen.
Ennen hotellille takaisin menoa kävimme syömässä kiinalais-thaimaalaisessa buffetissa. Onneksi on keksitty haarukka ja veitsi, ei tällainen maalainen puikkoja osaisikaan käyttää.


Ne kerrat, kun käyn vuoden aikana baarissa ovat laskettavissa varmaankin yhden käden sormilla. Tämän reissun yhtenä ideana oli kuitenkin katsastaa myös kaupungin yöelämää, joten asiaankuuluvat mekot olimme ottaneet mukaan! Joku sanoikin, että ne ovat super cute, ja olen tietenkin samaa mieltä. Kukkamekolla ei voi mennä pieleen, sanon minä.Minulla oli kamerassa meistä tasan kaksi yhteiskuvaa, jotka molemmat ovat julkaisukelvottomia. En ymmärrä miten sellaisia ilmeitä voi saada ihminen aikaan!  Muutenkin hotellilla kuvia ottaessani  huomasin taas kerran sen tosiasian, että suurempaa iso-herkkyyttä kestävä kamera olisi aika kiva. Nyt kohisee niin, että silmiin sattuu, mutta sillä mennään mitä on.

Aikamoinen viima kävi yöllä, ja aamuyöstä olikin ihana päästä mukavaan ja lämpimään sänkyyn nukkumaan. Olisin kieltämättä voinut nukkua vähän pidempään kuin vajaat viisi tuntia, mutta hotellin skandinaavinen aamupala kutsui syöjiään. Aamupalasta en edes kameralla kuvia ottanut, mutta kerron sen verran, että oli hyvää! Riisipiirakoita, kaurapuuroa, kookosmaitoon tehtyä tuorepuuroa, marjoja ym, ja osa tuotteista oli myös luomua. Varmasti jokainen löysi jotain syömistä itselleen.

Kotiin päästyäni olin ihan älyttömän väsynyt ja teki melkein mieli mennä nukkumaan jo kahdeksalta. Mutta hauskaa oli, ja iloinen olen siitä, että tuli lähdettyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti